Gogosi

gogosi
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)

Cel mai bun desert, oricand binevenit si iubit de toata lumea.
Cum se fac gogosile am invatat de la mama dar cu timplul am incercat
si alte variante si nu pot sa spun ca a fost vreuna care sa nu-mi placa.

Ingrediente

  • 2 oua,
  • 500-600 g faina,
  • 20 g drojdie,
  • o jumatate cana lapte,
  • o jumatate cana zahar,
  • 4 linguri ulei (sau unt topit),
  • un praf de sare,
  • arome (lamaie,vanilie, esenta etc),
  • ulei pentru prajit,
  • zahar pentru pudrat.

Preparare

  1. Dizolvam drojdia intr-o cescuta cu lapte caldut (nu fiebinte).
  2. Adaugam o lingurita de zahar, una de faina si praful de sare si omogenizam bine dupa care lasam maiaua sa creasca.
  3. Intr-un vas mare se amesteca maiaua cu restul ingredientelor si la sfarsit cu faina.
  4. Se framanta bine, cat mai mult (ca aluatul sa devina poros), incorporand treptat uleiul sau untul topit. Se lasa la cald sa se dospeasca, acoperind vasul cu un prosop curat.
  5. Dupa ce s-a dospit se intinde o foaie de 5-6 mm gosime si se decupeaza gogosile care se mai lasa sa se odihneasca inca 15 min.
  6. Se prajesc in ulei incins si se scot pe prosop de hartie sa se scurga de grasime. Se pudreaza cu zahar.

Aceste gogosi vor iesi foarte pufoase daca le veti framanta suficient timp si daca, dupa ce le-ati decupat le veti acorda timpul de odihna care este o a doua dospire.

Timpul de preparare: 60-80 minute

Timpul de gatire: 15 minute

Numarul de portii: 8-10 portii

Gogosi, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

4 comentarii la Gogosi

  1. DiaMar bucataria galbena spune:

    Daaaa,sunt si pe placul Dianei mele,dar nu fac foarte des din cauza ca sunt prajite.

  2. Buburuza Bubu spune:

    Nu stiu ce-mi veni sa dau clik la ora asta pe reteta ta de gogosi…..pffff salivez

  3. Andreea spune:

    Au iesit super dupa reteta. Mersi mult !

Adauga comentariul tau

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>